Earth Control Pinjenötter har en mild, nötig smak som framhävs när de rostas lätt i stekpannan. Avnjut dem direkt ur påsen som topping på sallader, rosta dem i stekpannan eller använd som ingrediens i pesto.
Pinjenötterna är spännande i mer än ett avseende. Faktum är att pinjenötter är ett frö från pinjekotten som växer på pinjetallen – ett barrträd som växer främst i Mellanöstern, USA och Kina. Det dröjer tre år innan kottarna är mogna och då ger de ca 40–50 pinjenötter. Varje pinjenöt omges av en kastanjebrun hinna som är hård och svår att ta bort. Men det är definitivt mödan värt! Det fina med pinjenötter är att de gör all skillnad i världen för exempelvis sallader som får ett fantastiskt lyft.
Ingredienser: Pinjekerner/pinjenötter.
Innehåll per 100 gram
Energi (joule) |
2951 kJ |
Energi (kalorier) |
705 kcal |
Fett |
68 g |
Varav mättat |
4,9 g |
Kolhydrater |
9,4 g |
Varav socker |
3,6 g |
Fibrer |
3,7 g |
Protein |
14 g |
Salt |
0,01 g |