Earth Control Naturella Mandlar kan avnjutas till frukost, sallad, snacks, kakor eller desserter. Mandlar odlas bäst i varma klimat. USA och Australien idag står för den större delen av världens mandelproduktion. I Europa är det främst i Spanien som man odlar mandelar. Mandelträdet är ett mindre lövträd som blir produktivt och bär frukt efter 5 år. På våren blommar trädet med skirt rosa blommor och 7–8 månader efter blomningen mognar frukten. Mandlar är en stenfrukt som har ett grågrönt ludet skal och inuti stenfrukten finns fröet inneslutet i ett hård brunt skal. Till julen köper vi ofta mandlar i denna form och knäcker skalet själva. Mandlar har ett brett användningsområde och förekommer i både söta och bittra versioner.
Ingredienser: MANDLER/MANDLAR. Kan indeholde/innehålla spor af andre nødder/nötter og jordnødder/peanøtter.
Allergener |
Nötter (eng: tree nuts)*, Mandel |
Spår av |
Jordnötter* |
Innehåll per 100 gram
Energi (joule) |
2461 kJ |
Energi (kalorier) |
588 kcal |
Fett |
50 g |
Varav mättat |
3,7 g |
Kolhydrater |
9 g |
Varav socker |
4,4 g |
Fibrer |
12 g |
Protein |
21 g |